FAQ

Classic Paddock is de veilingdienst van Carstorage&Go B.V., online veilen van premium klassieke en exclusieve auto’s met kijkdagen en in beheer van een veilingmeester. De veilingmeester beoordeelt de aangeboden auto’s en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de veilingen hoog blijft.

Het aanmaken van een account om te kunnen meebieden of aanbieden op de veiling is geheel kosteloos. Kopers en verkopers betalen alleen commissie over de verkoopopbrengst.

 

U koopt een kavel van de aanbieder van de kavel. De naam van een verkoper is uiteraard bij ons bekend. Classic Paddock levert zelf niet meer dan het platform waarop de veiling draait en de veilingdienst zelf. De verkoper is en blijft volledig verantwoordelijk voor de te leveren auto.

De commissie voor verkopers bedraagt 7% over de verkoopopbrengst, exclusief btw. Voor kopers bedraagt de commissie 10% over het winnende bod, exclusief btw en eventuele transportkosten. Deze btw wordt enkel berekend over de commissiekosten.

Classic Paddock treedt op als bemiddelaar tussen koper en verkoper en beheert het geld totdat de transactie is afgerond. Een verkoper hoeft de auto pas vrij te geven nadat er door de koper betaald is. Omgekeerd is het voor de koper ook veilig, omdat er aan Classic Paddock betaald wordt.

Kopen via Classic Paddock is veilig, omdat u eerst het aankoopbedrag van uw gewonnen kavel betaalt aan Classic Paddock. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en dient de auto dan binnen drie werkdagen vrij te geven. Binnen 5 werkdagen betalen wij de verkoper uit.

Om u aan te kunnen melden, heeft u een e-mailadres, telefoonnummer, een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Het is dus niet mogelijk om u aan te melden als u geen beschikking heeft over een e-mailadres.

Voor het aanmelden heeft u een e-mailadres, telefoonnummer, een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Als u niet over een mobiele telefoon beschikt, dan kunt u ook een vast telefoonnummer opgeven.

Om mee te kunnen bieden, is registratie bij Classic Paddock benodigd. Op deze manier kunnen wij de veiligheid van het biedproces voor zowel kopers als verkoper waarborgen.

Het is belangrijk om uw inloggegevens nooit met derden te delen. U bent zelf verantwoordelijk voor het beheer van uw account. Als u het vermoeden heeft dat uw inloggegevens in handen zijn gekomen van onbevoegden, moet u Classic Paddock daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Daarnaast dient u zelf direct doeltreffende maatregelen te treffen, zoals het veranderen van uw wachtwoord.

Wanneer er fraude is gepleegd, kunt u aangifte doen bij de politie. Graag ontvangen wij hiervan binnen 7 werkdagen een kopie. Tot die tijd behoudt de factuur wel zijn geldigheid.

Voor het aanmelden bij Classic Paddock klikt u op de button ‘registreren’ rechts bovenaan op onze website. Om u aan te kunnen melden, heeft u een e-mailadres, telefoonnummer, een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een gebruikersnaam kan alleen bestaan uit letters, cijfers en eventueel een koppelteken (“-”). Vanwege technische redenen is het helaas niet mogelijk om bijzondere karakters te gebruiken. Het gebruik van hoofdletters, kleine letters of een combinatie van beide is toegestaan. Een gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig. Een wachtwoord is wel hoofdlettergevoelig en dus is het hierbij belangrijk erop te letten of u een hoofdletter of een kleine letter gebruikt. Een wachtwoord bestaat uit minimaal 8 en maximaal 15 karakters. Na uw aanmelding ontvangt u binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding.

Het aanmelden op Classic Paddock zorgt ervoor dat u beschikt over een gebruikersnaam waarmee u kunt inloggen op de site. U moet namelijk zijn ingelogd om een bod uit te brengen op een veiling.

U kunt inloggen door te klikken op de button ‘inloggen’ rechts bovenaan op onze website. Inloggen kan met uw gebruikersnaam. Daarnaast heeft u uw wachtwoord nodig.

U kunt gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen door op de inlogpagina ‘wachtwoord vergeten?’ te klikken. U ontvangt dan een e-mail met daarin een link naar de pagina waar u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Inloggen is alleen mogelijk met een geactiveerde gebruikersnaam. Om uw gebruikersnaam te activeren dient u eerst op de link te klikken in de bevestigingsmail die u na registratie van ons krijgt. Let er bij het invoeren van uw wachtwoord op dat er onderscheid wordt gemaakt tussen kleine letters en hoofdletters. Let erop dat de toets ‘CAPS LOCK’ op uw toetsenbord uit staat.

Uw accountgegevens kunt u aanpassen door in te loggen op uw account en vervolgens naar uw profielpagina te gaan. Dit doet u door na het inloggen te klikken op ‘Gegevens wijzigen’ rechts bovenin het scherm.

U kunt uw e-mailadres koppelen aan slechts één account. Mogelijk heeft u in het verleden al eens een account aangemaakt bij Classic Paddock. Wij adviseren u in dit geval een nieuw wachtwoord aan te vragen. U kunt gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen door op de inlogpagina op ‘wachtwoord vergeten?’ te klikken. U ontvangt dan een e-mail met daarin een link naar de pagina waar u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

U kunt meebieden door tijdens de looptijd van de veiling op een kavel te klikken. U vult het bedrag in dat u wilt bieden en klikt vervolgens op de tekst in het oranje blok ‘plaats bod’. Vervolgens brengt u uw bod uit. Let op: voor het meebieden moet u ingelogd zijn!

Allereerst is het belangrijk dat uw account is geactiveerd. Controleer daarom of u uw registratie heeft bevestigd via de link in de bevestigingsmail. Bovendien moet u zijn ingelogd op uw account om een bod te kunnen plaatsen.

Daarnaast wordt uw bod niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

Het is niet mogelijk om het door u geplaatste bod terug te trekken. Elk bod is namelijk een rechtsgeldig bod en blijft geldig totdat er een hoger bod op het kavel uitgebracht wordt. In het geval er op het kavel een reserveprijs is ingesteld en het geaccepteerde bod is lager, dan blijft het kavel onverkocht.

Het is niet mogelijk om uw reeds geplaatste bod te verlagen. Elk bod is namelijk een rechtsgeldig bod en blijft geldig totdat er een hoger bod op het kavel uitgebracht wordt.

Bij iedere kavel wordt een door de veilingmeester gemaakte schatting van de opbrengst getoond. Deze schattingen betreffen een ruwe indicatie en bieden daarom geen garantie voor de werkelijke waarde.

Bij sommige kavels staat vermeld dat er sprake is van een reserveprijs. Dit is een verborgen minimumprijs die een verkoper heeft gekozen na overleg met de veilingmeester. Het betreft de prijs die een verkoper minimaal wil krijgen voor zijn kavel.

Als de veiling eindigt zonder dat de reserveprijs bereikt is, dan blijft het kavel onverkocht.

 

Omdat de minimumprijs verborgen is, kunnen wij deze niet op voorhand met u delen. Als u een bod plaatst op een kavel met een minimumprijs en het bod ligt onder deze minimumprijs, dan ontvangt u hierover direct een melding.

Als er in de laatste minuut van een veiling een bod wordt geplaatst, wordt de looptijd van het kavel met een minuut verlengd. Op die manier heeft iedereen een gelijke kans om een kavel te winnen. Daarnaast wordt ermee voorkomen dat iedereen pas in de laatste seconden gaat bieden.

Om ervoor te zorgen dat iedereen een serieuze overbieding krijgt, wordt er gewerkt met ‘minimumbiedstappen’. Op die manier wordt voorkomen dat iemand een kavel verliest met 1 euro verschil. Er mag wel een hoger bedrag als biedstap worden genomen.

Hieronder volgt het schema dat hiervoor is opgesteld:

Biedprijs vanaf € Biedprijs tot € Biedstap €
1 5.000 100
5.000 10.000 250
10.000 50.000 500
50.000 100.000 750
100.000 > 100.000 1.000

Biedstappen kunnen per kavel hiervan afwijken. Indien dit het geval is, wordt dit in de kavelomschrijving vermeld.

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat de kavelomschrijvingen correct en volledig zijn. Als u toch een onjuistheid of onvolledigheid in een kavelomschrijving ziet, kunt u contact met ons opnemen.

De veilingmeester beoordeelt de aangeboden kavels fysiek op onze bedrijfslocatie. De auto wordt tot in detail bekeken en beoordeeld. De veilingmeester beschikt over de benodigde expertise om een schatting te maken van de verwachte opbrengst. Deze schattingen betreffen echter wel een ruwe indicatie en bieden daarom geen garantie voor de werkelijke waarde.

Als u het kavel niet heeft gewonnen, dan bent u waarschijnlijk overboden door een andere bieder. In dat geval is hierover per e-mail een melding naar u verstuurd. Een andere reden kan zijn dat de reserveprijs (minimumprijs) van het kavel niet is behaald. Als de veiling eindigt zonder dat de reserveprijs bereikt is, dan blijft het kavel namelijk onverkocht.

Als uw bod op een kavel het hoogste is, ontvangt u na afloop van de veiling een e-mail waarin staat vermeld dat u het kavel gewonnen heeft. Vervolgens ontvang u een factuur per e-mail. Op het moment dat Classic Paddock uw betaling heeft ontvangen, wordt de verkoper hiervan op de hoogte gesteld. De verkoper dient vervolgens het kavel binnen 3 werkdagen vrij te geven.

Biedingen op een veiling zijn bindend. Als u een veiling heeft gewonnen, bent u verplicht om dit kavel af te nemen als de verkoper een particulier is.

Indien de verkoper van wie u het kavel heeft gekocht een bedrijfsmatig verkoper is, heeft u na ontvangst van het kavel 14 dagen bedenktijd. Als u tijdens de bedenktijd besluit om van de koop af te zien, moet u dit in deze periode aan Classic Paddock melden.

De transportkosten dient u zelf te betalen. Ook dient u redelijke kosten van een deels gebruikte kavel te betalen.

Dit is niet mogelijk, tenzij anders aangegeven bij de betreffende veiling. Wanneer de kijkdagen van de veiling zijn staat in de kavelomschrijving.

Op de afhaaldag meldt u zich bij de administratie met uw pro-forma factuur. Hier wordt, in het geval van een overboeking, gecontroleerd of uw betaling is bijgeschreven op onze rekening. Nadat de betaling is afgehandeld ontvangt u de originele factuur. Op vertoon hiervan kan 1 van onze medewerkers u begeleiden naar de gekochte kavels. U bent verder zelf verantwoordelijk voor het vervoer van de auto.